marți, 23 mai 2017

”Humanity has fallen ”

Mă uit șocat la știri și văd teroare și sânge, terorism aplicat.  Citeam azi o postare, pe facebook, cineva spunea ca prostia ucide mai mulți oameni decât terorismul. Și dădea exemplu ”Colectiv”. Speechless! Omul are dreptate. Și totuși.. să ucizi intenționat copii, in UK, Siria, sau oriunde alt undeva este la limita umanității. Pentru asta am primit viața, s-o ducem mai departe, prin copiii noștri. 
Totodată, am văzut reacții diverse și am constatat cu stupoare că toate converg..spre aceiași direcție.. nu prea există apărare. Papa de la Roma iese în public și ”regretă”.. La fel și regina, si Trump, și johannis, câtă ipocrizie.. teroriștii nu au armele de la mine, terorismul nu s-a născut pentru că acei copii, uciși la Manchester, au încălcat vreun teritoriu al teroriștilor, nu.. Este cumplit să încerci să empatizezi cu cineva care pierde un copil în felul acesta. Nu există promisiune pe care să o poți face, nu există mesaj care să poată liniști.. 
Și totuși, nimeni nu lucrează asupra cauzei, asupra metodelor. Lupta pe ”informații” este demult pierdută, pentru că și teroriștii au informații deopotrivă și mai au și avantajul anonimatului.  
Am totuși o curizitate; cum rezistă Israelul? Au aplicat încă de la înființare legea Talionului și suntdeclarați de la naștere ”luptători” ai statului Israel, se pregătesc pe tot parcursul vieții. Primesc o lovitură, atacă.  Nu au nicio problemă cu felul în care îi văd ceilalți.. În contra partidă, premierul Suediei, iese pe sticlă și spune că.. va răspunde terorismului cu ”înțelegere” și nu cu teamă. WTF???

mergând rapid mai departe, eu sunt de păerere că umanitatea va dispărea, pe propria ei mână. eu ȘTIU  că numai un cataclism, o molimă, război, asteroid.. mai poate salva ceva din umanitatea noastră.  Direcția spre care mergem este greșită. Vremurile sunt din ce în ce mai acide și din păcate, lupta împotriva terorismului nu se duce cu mijloace adecvate. Părerea mea, de nespecialist.

Sunt convins că la noi, un astfel de atentat (și vom fi și noi loviți, cu siguranță) va produce de trei ori mai multe victime...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu