sâmbătă, 31 octombrie 2015

Tragedie


In romania NU se resepcta "reguli"! Nu e nicio noutate. se promoveaza non-valori..nici asta nu e nicio noutate. Suntem condusi exact ca niste copii care nu se pot opri la o singura savarina, pusi in fata unei tavi intregi. Ni se da tot ce e mai rau si noi halim ca prostii. Accidente grave, incendii, erori, sisteme nefunctionale toate ne definesc pe noi ca model de gandire, exclusiv reactiv. De ce nu suntem pro-activi? de ce suntem mereu 'defensivi'?
suntem tributari compromisului romanesc "merge si asa" in favoarea profitului. Totul este pe dos. iar politicienii? pff.. cat sa mai dureze pana cand sa iti vina sa vomiti numai vazandu-i? nu-mi iese din cap faptul ca oprea si-a decorat secretara iar doi presedinti de stat au semnat decretul fara sa se intrebe; ce a facut aceasta ..femeie sa merite asemenea distinctie? tacere! As vrea sa stiu, eu, ca cetatean, daca si de ce ar trebui sa fiu mandru cu un roman, posedand o asemenea distinctie? de ce nu sunt decorati medicii care fac minuni? de ce nu sunt decorati elevii care fac sa se vorbeasca despre noi prin lume? de ce ne prostituam inghitind zi de zi aceeasi mizerie, aceleasi vorbe goale in timp ce "ei" se imbuiba si ne sfideaza cu opulenta lor?.. Nu am nimic cu bogatia nimanui, nu sunt si n-am fost niciodata invidios.. dar de la scoala unde imi duc copilul si vad "nesiguranta",, de la strada pe care merg si vad "amenintarile" si pana la tv-ul care mai sta aprins numai pentru muzica sau pentru Discovery..traim in totala nesiguranta, in ignoranta, in nesimtire, in amagire.

In fiecare an se intampla ciclic, aceleasi lucruri si nu se rezolva niciodata nimic! in fiecare an avem aceleasi inundatii cu aceleasi drame si in fiecare an se fac ..comitete de criza (televizate).. nu construim nimic, platim ca taNpitii studii de fezabilitate si ne milogim ca amenzile sa fie.."suportabile".. poftim? SUPORTABILE?

Eu personal, raman convins pana in maduva oaselor ca o natie de idioti ca a noastra nu se poate conduce decat cu biciul. In bunatatea noastra, ramanem prea prosti in fata amenintarilor sublime ale "jmecheriei".
Aseara au murit niste copii.. Se dusesera intr-un loc.. sa participe la un concert. Acel loc, NU avea avizele necesare de functionare. Jegul de "piedone" s-a dat pe post cum cerea el informatii despre faptul ca a facut un control. Ma? da ce gatu matii de autoritate reprezinti tu? ce control faci tu daca Nu poti vedea ca un doscument esential lipseste si poti inchide maghernita? Va spun eu: spaga generoasa pentru ca 'sistemul" sa inchida ochii. Inclusiv pompierii iau spaga ca sa dea avize.. am gasit eu de nenumarate ori avize date pe cladiri cu spatii in neregula, cu usi de panica deschizandu-se invers sau incuiate pur si simplu.. Aseara l-am vazut pe urdareanu intr-un clip in care.. se umfla pe el insusi cu grandomanie internationala. Stie cineva..pe bune cate sisteme puse de uti nu au functionat niciodata? l-a intrebat cineva pe ..urdareanu ce s-a intamplat cu primul lui sistem mare, sistemul de control acces de la Palatul Parlamentului platit cu bani multi si care..nu a functionat niciodata? Ma doare in cot ca a cazut victima rafuielii intre "servicii".. uti a umblat prea multa vreme liber prin banii publici si s-a pisat pe tot ce inseamna securitate fizica. Practic, UTI a patentat in romania sistemul licitatiilor turcate. au crescut sute de ingineri de vanzari de sisteme de securitate specialisti in falsificat licitatii de securitate si de spaguit oficiali. Pentru mine, unul crescut in industrie, ce se vede acum la tv..stiam din 1998..de ce abia acum?

Revenind la tragedia de aseara, dinsolo de toate labele de aparitii care nu ajuta pe nimeni (cred ca il doare direct in cot pe cel care se zbate intre viata si moarte ca l-a vizitat johanis..) de ce nu fac in schimb un sait de urgenta al cazului in care sa posteze in timp real informatii, liste cu ranitii? mass media e demult apusa. Aud intrebarile puse de reporteri si ma ia capul, pe bune? astia au dat macar BAC-ul vreodata? am ajuns sa ne traim tragediile exact pe sistemul "la marutza", ca pe un show; lipsit de etica, esenta, informatie reala, totul e cancan. Suntem disperati dupa cancan. Suntem disperati dupa "rau".Sa-l vedem, sa-l simtitm!

Da, am devenit "hater" si nu de acuma, ci de mult timp, am mai spus-o!.
Nu avem nicio sansa sa ne revenim ca natie, vom fi .. cotropiti, vanduti, amanetati, inselati, distrusi. Forever! Suntem din nou, vai mama noastra! Nu avem prestanta, nu avem "coaie", am ajuns sa ma uit la Viktor Orban cu admiratie? Am ajuns sa-l apreciez pe Putin?. vreau si eu un roman adevarat, cu prestanta, un lider, vreau si eu UN MODEL de urmat in tara asta de cacat!.. macar unul!


Dumnezeu sa ii ierte pe cei ..plecati asa de crunt!
Dumnezeu sa-i ierte pe toti cei care au o vina in aceasta tragedie si in toate care au fost pentru ca eu..nu i-as ierta niciodata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu