duminică, 11 noiembrie 2012

Homosexualii si ofiterul DIAS pozat gol

Din nou suntem nevoiti sa asistam la aceeasi stupizenie, clasic romaneasca, comunista, in toata splendoarea ei. Un ofiter DIAS, decorat si cu multe realizari, a fost prezentat intr-un tabloid, "naked", intr-o fotografie de grup, facuta intr-o anumita incinta si cu (probabil) o anumita ocazie. Pana aici, nimic spectaculos!
Imediat ce a aparut stirea, insa,, am vazut pe posturi  o multime de brontozauri fosti militari (chipurile) si o multime de deontologi si "zpecialisti" care au inceput sa-si dea cu parerea pe subiect.  Problema maxima pe care o am este ca s-a vorbit despre demisia acestui om si despre inlocuirea lui, pe fondul.. "alterarii imaginii MAI"..  Cum s-ar zice.. imi vine sa rad, cu lacrimi :) Imaginea MAI? Pai in ultimii 20 de ani, singura "imagine" pozitiva, a fost reprezentata de actiunile acestor oameni, si anume fortele speciale. Intr-o vreme in care toata lumea trateaza cu cea mai mare impertinenta autoritatea, reprezentata de catre niste brontozauri care nu  s-au imbatat niciodata, si au o moralitate de pus pe perete in rama dar in schimb sunt niste nulitati profesionale, nu pot sa nu-mi aduc aminte ca am lucrat intr-o companie americana.. Si intr-o companie americana, nu ai voie sa fii interesat de viata personala a angajatilor tai. Poti fi homosexual, transsexual, whatever, atata vreme cat ESTI BUN si iti faci treaba, nu poti fi inlocuit.

Imi vine realmente sa vomit, auzindu-i pe cei care spun ca ofiterul DIAS a patat imaginea institutiei. Nu stiu daca cineva ia in calcul stresul la acre sunt supusi acesti oameni, conditiile in care lucreaza si traiesc. Fortele speciale din alte tari, dispun de conditii de relaxare si "de-stress" adevarate. Un moment in care "baietii" s-au amuzat facandu-si poze, chiar si in pielea goala, nu mi se pare un argument nici cat sa iei in discutie imaginea companiei. Evident, puteau fi imagini mai grave, cu acte sexuale :) sau alte fetisuri, insa, singurul lucru grav si imputabil ofietrului din punctul meu de vedere este ca.. a permis ca aceste poze sa iasa din circuitul privat. Fie pentru ca nu si-a asigurat suficient spatele, fie pentru ca unul din echipa a tradat, NUMAI acest lucru mi se pare grav, nimic altceva. Deci, daca ar fi sa-l pun la zid pentru ceva, as face-o doar pentru ca nu si-a testat suficient echipa. Nu vreau sa spun ce i-as face celui care a dat pozele (indiferent de circumstante), poate ca a vrut sa-i faca rau ofiterului, poate ca.. a vrut sa faca rau institutiei, ma rog, asta e alta poveste. dar haideti sa lasam profesionistii sa-si faca treaba, de fapt.. singurii profesionisti adevarati din instittutia asta. Nu vreau sa-mi mai amintesc de brontozaurii din militie.. , pardon, actuala politie (si sper sa vina o vreme in care sa pot scrie cuvantul "politie" cu p mare, in forma de respect si nu neaparat corect dpv gramatical) care apareau la televizor frumos imbracati in uniforma, in mijlocul unor manifestatii care vizau ordinea publica intre niste clanuri, in timp ce camerele ii filmau pe tiganii din spate avand in maini topoare si furci, iar sefii politiei spunand ca au totul sub control si ca.. au negociat cu fortele beligerante. Ei bine, in acel moment, nu mi-am pus nicio secunda problema moralitatii acelui individ.. sef al politiei. Ma durea fix in "trei cuvinte" daca face parte din categoria alora care se sterg frumos la gura dupa ce mananca rahat, sau isi platesc la timp intretinerea. Ma indigna doar faptul ca indivizii aia nu erau pe burta, incatusati si niciun element care sa imi dea senzatia ca trebuie sa ocolesc zona aia.. MAi e plina de lepre si hahalere cu pampersi care nu au curaj sa zica nici pis adevaratilor infractori si culmea, cei mai mari dintre ei (infractorii), au condus politia romana, inca circula pe net pozele cu "vulpea" pe la nuntile camatarilor, deci, despre ce imagine vorbim?

Vorbim despre imaginea unei institutii grav calcate in picioare, vorbim despre "specialisti" promovati pe cine stie ce criterii, vorbim despre un profil al "lucratorului in autoritatile romane" care  nu exista cu adevarat, vorbim de coduri de onoare (de cacat) care n-au nici valoare, in fata mea, cetateanul care NU se simte in siguranta pe strada cu copilul lui. Ma doare (din nou, in cele trei cuvinte) daca seful DIAS e gay, transesxual, sau ii place Bach, sau, ca are rate neplatite la banca. daca el este acela care poate pune legea in aplicare, fara sa se teama si isi risca viata, AVAND REZULTATE, el este omul meu si votez pentru el. Ba in plus, ii dau si bonus pentru simtul umorului si pentru inteligenta. Un om care poate avea taria sa se autoironizeze, pozand gol, intr-o poza de grup "la misto", este un om de MARE CARACTER.

Sper din tot sufletul meu sa fie lasat in pace sa-si faca treaba, altfel, nu cred ca ar mai exista ceva pe lumea asta care sa spele imaginea MAI in ochii cetatenilor din categoria.. "vreau tara mea linistita"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu