vineri, 7 septembrie 2012

Liberalismul incotro?

De foarte multa vreme incerc sa evit scrierea acestui articol. Am prieteni care cred in Crin Antonescu, treaba lor, au libertatea de a nu ma mai baga in seama de acum inainte. Eu nu am crezut niciodata in Crin Anotnescu. Il stiu din '96, din campania electorala. Pe atunci, un tanar profesoras, care (parca il vad!) alerga prin tren, cu o mapa in mana, dupa Viorel Catarama. Acelasi Viorel Catarama pe care el l-a exclus din PNL,mai apoi. Acelasi Viorel Catarama care a ridicat PNL-ul la ceea ce era inainte ca tradatorii valeriu stoica, mona musca, stolojan si "ceilalti" sa-l marginalizeze. Ma rog, acest articol nu este despre Viorel Catarama ci despre.. Crin Antonescu si PNL. Dincolo de faptul ca n-are niciun fel de stofa politica, prestanta charismatica, are un discurs viril si vehement care-l scoate in evidenta ca bun orator. Si atat! Urmarindu-l cu atentie in ultimele 9 luni, nu am vazut altceva decat un marunt pion pe tabla de sah a lui Ponta ( a se citi iliescu..), incapabil sa priceapa ca inca de cand a inceput alianta c USL, el a pornit la drum cu un satar deasupra gatului, gata sa cada oricand "tatucul" iliescu decide ca a venit timpul. Lasand la o parte gafele sale istorice, Crin Antonescu omoara cu zile liberalismul. Ii pregateste soarta pntcd-ului. Se vede un mic Napoleon, un cui al lui pepelea, un.. pilon de baza fara de care PNL-ul nu poate exista. tine cu mana de fier conducere si este dispus sa termine pe oricine ii sta in cale. Valorile democratice, promisiunile, valorile partidului, ii sunt subjugate lui Crin, pentru ca, nu-i asa Crin? ai simtit din plin miasma puterii si ai vrea.. cu orice sacrificiu sa o mai tii aproape, cel putin la indemnul partizanilor care sper si ei ca li se va schimba viata atunci cand tu vei ajunge un presedinte adevarat. dar stim deja cu totii ca asta nu se va mai intampla niciodata. Crin, vei ramane in cartea de istorie (doar asta foarte recenta, pentru ca nu te mai tine nimeni minte peste 6 ani..) ca..presedinte interimar.
Oricata ura ai acumulat tu pt basescu, oricat de mult ti-ai dori puterea, oricat te-ai stradui sa vorbesti engleza (pentru tine engleza este o limba cel putin la fel de straina pe cat ii este ebei romana), draga Crin, pentru mine ramai profesorasul de tara cu breton boem si atat de dornic sa faca "ceva".

Nu cred in liberalismul tau dupa cum nu cred ca tu intelegi foarte bine valorile acestui liberalism! Nu cred in alianta cu PSD si vad (si nu sunt singurul) cum duci PNL-ul si imaginea sa, de ripa.

Crin, stim cu totii ca ti-ai sapat singur groapa politica! Nu vei apuca alegerile prezidentiale in calitate de presedinte si singura ta sansa sa-ti bei cafeaua cu prietentul Ponta, va fi in calitate de prieten al sau si nu de presedinte al PNL. Tatuca iliescu iti pregateste "surprize" iar tu "sforai" in pantofi (scuze, am vrut sa spun "si" in pantofi) :)

Liberalsimul se va intoarce pe calea sa, intr-o noua congruenta pe care o stiu, dar despre care nu voi vorbi acum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu