marți, 6 martie 2012

pistolul si evul mediu

foarte tare emisiunea lui Turcescu de pe B1. CTP propune pedeapsa cu moartea pt crime cu discernamant, cum a fost cazul pistolarului din Floreasca. Turturica propune extinderea pedepsei cu  moartea si pentru cazuri foarte grave de coruptie. Concluzia lor unanima este ca trebuie sa reglementeze regimul armelor :))) Repet intrebarea; stie cineva cate arme sunt detinute in afara legii? Super-reglementam regimul armelor. Si dupa aceea, intr-o zi, Sandu Geamanu executa un om la semafor! ce mai reglementeaza atunci onor jurnalistii lui peste?
CTP-ul are dreptate!. Da, pedeapsa cu moartea pentru crime grave cu violenta NU MAI ADUCE INAPOI PE CINEVA DRAG pierdut astfel. Insa, cu siguranta, existenta unei astfel de pedepse l-ar face sa se gandeasca pe unul inainte sa o faca. Sau nu! daca e nebun.. nu-l va speria nici pedepsa cu moartea. Si atunci, pentru cine ar fi eficienta o astfel de pedeapsa?  Aceiasi poveste cu pescuitul, in loc sa umblam la sistemul nostru autoritar, umblam la finalitate. O reglementare noua a armelor, ar reduce cumva riscurile ca acelasi lucru sa se intample din nou? In ce masura poti identifica din timp pe unul care are intentia de a se sinucide, sau de a lua viata cuiva, pe un caz dat? Intr-o foarte mica masura!

In fine, Turturica bate campii as usual. TOATE pedepsele sunt blande. Toate amenzile sunt ”suportabile” si de aceea toata lumea incalca toate legile.

Eu as umblka consistent la salariile politistilor. As scoate generatii noi de cadre, cu viziune. As elabora niste standarde ocuipationale foarte puternice si as lasa in politie NUMAI acei oameni facuti pentru asta. platiti cum trebuie. As modifica legea astfel incat  nimeni sa nu-si mai permita sa ”negocieze” cu politia. Si autoritatea ar incepe sa functioneze. Amenzile pt fapte savarsite cu intentie ar trebui inmultite cu 10. Si s-ar reduce contraventiile pe toate planurile. Si da, as face multe, dar nu e cazul! Hai sa lasam pseudojurnalistii sa-si dea cu parerea. Nu se va schimba nimic!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu