vineri, 20 ianuarie 2012

finalistii pentru "Vocea Romaniei" sunt: Crin+ Ponta (pe de o parte) si ( Steaua +Dinamo + restul) pe de alta parte

..A inceput episodul 6 din "revolutia" in direct, transmisa live la dan diaconescu "din rect".. Nu ma pot abtine! Mi se pare.. sa zicem, deocamdata comic.. cum pun unii suflet atzatzand o flacara pe care cred ca.. n-o vor mai vrea aprinsa mai tarziu. De ce spun asta? Pt ca.. Base a dat-o in bara cu  Arafat (nefiind capabil sa anticipeze ca a oferit pe tava opozitiei "scanteia" cu care sa scoata oamenii in strada (si care altfel nu ar fi reusit).. Problema este insa astazi, ca noi fiind o natie efectiv dezbinata.. care chiar daca se aduna nu stie foarte clar de ce o face si astfel.. se aduna o masa critica suficienta pentru a porni absolut orice demers.. fie el revolutionar, fie el distructiv, depinde cine are puterea de influenta mai mare (manipularea)..

Insa.. romanul.. nu s-a nascut poet. Se aprinde mai greu.. dar daca o face.. prezinta toate componentele unei mase care nu mai poate fi controlata dincolo de punctul T zero. Astfel.. este foarte posibil sa asistam la o situatie in care.. desi opozitia si-a dorit sa atzatze flacara revolutionara, sa si-o fure in egala masura, impreuna cu basescu si de fapt niciuna dintre partile opozante sa nu castige. Si asta pt ca overall.. romanii s-au saturat de clasa politica romaneasca. Acelasi bulshit, aceeasi abordare pe baza de "conectica" (vreti sa facem pariu ca guvernul USL este deja format pana la nivelul secretarilor de stat de rangul III?), acelasi discurs din care reiese evident.. ca NIMENI, absolut nimeni nu stie ce ne asteapta si NU AVEM astazi un lider capabil sa duca tara asta intr-o alta zona.. De 20 de ani (si ceva..) nu facem altceva decat sa punem stampila gresit, pentru ca mai apoi sa regretam si sa sarim din barca in barca descoperind ca politicienii au toti acelasi limbaj, acelasi discurs, aceleasi orientari si de cele mai multe ori, aceleasi interese, indiferent de culoarea politica, fara ca nici macar unul sa fi fost in stare in atata timp sa dovedeasca ca ar avea (macar in subsidiar) cea mai mica intentie sa se orienteze in beneficiul acestei natii de rahat (inca o data.. va rog sa-mi iertati limbajul..). De aceea, sunt convins ca base va cadea pana la urma.. daca nu o face acum, am dat de dracu toti pt ca asa cum USL -ul are deja guvern facut, base are si el exitul aranjat. O socoteala "anticipata" ar face decat sa-i incurce putin planurile. Dar oricum, discutia clasica este.. ca trebuie sa le "rupem putin franele". gata base, ajunge.. face it! ai scapat lucrurile de sub control si tu (si cu ai tai) ati dus tupeul la nivel de dictatura comunista gen Kim-Ir Sen. base trebuie sa cada nu pentru ca.. am avea altceva mult mai bun! Nuu, sunt convins ca nu, am face (si trebuie sa facem) inca o data ce am mai facut; sa votam schimbarea.. Dar.. peste.. nu mult timp, vom revedea acelasi film..

Fac parte dintre aceia care l-au cunoscut (indirect) pe Crin Antonescu cu mult timp in urma, pe vremea cand.. facea anticamera la Catarama si acesta il primea si il dadacea. Mi-l amintesc perfect, in trenul de Bucuresti spre Constanta (parca..) in costum de lana maro, cu pantalonii mai scurti decat era cazul, cu vesta de "flanel" si plete boeme cu breton.. Cu "verbul" la el si cu o pasiune care mi-a placut.. Ce pots a spun este ca.. sansa lui Crin consta in faptul ca el s-a tinut deoparte de afaceri si are un cv curat.. dar.. dincolo de asta, a invatat si el limbajul politicienilor.. fad si impersonal. S-a adaptat perfect (pentru ca altfel nu ar fi avut sustinere) dar.. in afara "verbului" pe care l-a pastrat, ca om politic nu-mi spune nimic. Imi spune mult prea mult (si des) cat de mult il doreste pe basescu jos.. dar imi spune mult prea putin despre ce ar face el pentru romania si cum anume (macar sa incerce) sa schimbe clasa politica romaneasca.. de aceea nu imi inspira incredere!. dar il voi vota cu siguranta ca sa facem "schimbarea".. Dar dincolo de asta.. nu se va intampla nimic esential.. Modelul de om politic pe care mi l-as dori eu este un om ca Gorbaciov ( care a avut viziunea schimbarii la nivel global si a facut pasul cu orice risc), un om cu o fermitate politica, tenacitate si viziune ca  Margaretei Thatcher si (eventual) un om cu forta lui Putin (periculoasa dealtfel, dar sunt convins ca o mana de fier ar fi necesara in Romania pentru fo.. 20 de ani). Pe langa acestia.. Crin imi pare un papushel (simpatic) dar in afara conditiei de a-l schimba pe base, nu i-as pune pe mana mai mult de un liceu in care sa fie director (si sa si predea, pentru ca vorbeste frumos).

Revenind la "romanii au talent" din piata universitatii, cred ca ati aprins o flacara pe care nu stiti foarte bine s-o gestionati baieti.. Si s-ar putea ca romanii sa realizeze (pana la urma) ca chiar s-au saturat de voi si.. este foarte posibil ca baile de multime sa ramana doar in fieful vostru personal, altfel s-ar putea sa aveti soarta lui irinel :)) (doamneee.. ce m-a amuzat acest fanfaron) sau a lui Orban..

So, acestea fiind zise, nu stim inca cine va castiga vocea romaniei, dar stiu sigur ca toti cei din finala au si factorul X in sange, in special ultrasii prezenti in bloc. Asa ca, dragi politicieni, aveti grija cum dansati pentru ca s-ar putea sa participati la un concurs de talente si fara sa vreti sa deveniti parte dintr-un spectacol Circ du Soleil :)

Numai bine, dragi "revolutionari"! Singura revolutie pe care o putem face este cea a stampilei pe termen foaarteee lung!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu